Promocija Restorana i Barova za Noć Vještica

Kreativne ideje za promociju restorana i barova za Noć Vještica koje provjereno privlače nove goste.

Noć vještica je još jedan praznik zgodan za promociju tvog restorana ili bara. Nakon čitanja ovog teksta dobit ćeš nove ideje kako organizirati ovaj događaj, dekorirati prostor, prilagoditi ponudu i što sve možeš upriličiti svojim gostima na ovaj praznik.

Noć vještica ili u Americi popularno nazvan Halloween se slavi 31. oktobra na dan “Svih Svetih” i naravno prilika je za dobru zabavu i biznis. Naime potrošnja tijekom ovog praznika u Americi je procijenjena na gotovo 6 biliona dolara prema izvješću National Retail Federation.

Ovaj trend se sve više prenosi i na evropske zemlje te postaje svake godine sve više popularan i kod nas. Još nije kasno da spremno dočekaš ovaj praznik.  Gdje početi?

Ideje za Specijalnu Ponudu Za Noć Vještica

Bez obzira da li se radi o baru ili restoranu ponuda mora biti prilagođena ovom prazniku. Evo nekoliko ideja koje možeš iskoristiti za svoj meni. 

 • Svako jelo ili piće crvene boje dolazi u obzir. Obavezna je crvena juha od rajčice koju možeš ovom prilikom nazvati “Vampirska juha”.
 • Koktel “Bloody Mary” je must have. Tu su i žestoki kokteli poput “zombija” ili različitih šutera koji se serviraju zapaljeni. Neka u tvom baru bude vruće kao u paklu!
 • Čak i obični sokovi poput onog od jabuke ili naranče izgledat će zastrašujuće ako ih ukrasiš detaljima poput pauka, kakao prahom ili zgodnim štapićima s kosturskim motivima.

promocija restorana barova za noc vjestica pice

 • Špageti u sosu na ovaj dan zovu se ljigave zmije a pileća krila slijepog miša.
 • Za desert je obavezna pita od tikve i uvijek privlačni cup cakes s motivima zombija.
 • Poigraj se imenima. Upotrijebi maštu te iskoristi jela i pića koja već imaš na meniju no dekoracijom, promjenom imena i posebnom cijenom na ove artikle učini ih još privlačnijim za tvoje goste.

Savjet: U supermarketima možeš pronaći gumene i šećerne bombone u različitim zastrašujućim oblicima poput pauka, buba, zmija i kostura. Veoma su zgodne za brzu i jednostavnu dekoraciju slastica i pića.

Isprintaj specijalnu ponudu na lijepo dizajniramo predlošku menija te postavi ih na stolove, šank i pultove. Evo jednog veoma lijepog i jednostavnog primjera.

promocija restorana barova za noc vjestica menu

Dekoracija Restorana i Bara za Noć Vještica

Narančasta i crna i boja su idealan izbor za noć vještica. Uz pomoć ovog kratkog videa lako ćeš napraviti prigodne dekoracije od bundeva. Naoružaj se tikvama , noževima i svijećama. 

 1. Pogasi svjetla, napravi misterioznu atmosferu. Noć vještica je obavijena tamom i tajnama. Neka tako bude i u tvom restoranu ili baru. Napravi čaroliju uz par trikova.
 2. Ukrasi stolove sa svijećnjacima, upotrebi maštu. Iskoristi osušene grane i suho lišće za dekoraciju stola. Razvuci mrežu po stropu i šanku, izgledati će poput paučine.

Odjeća osoblja također igra važnu ulogu u stvaranju dobre atmosfere. Crna odjeća, ili ona sa motivima kostura, maske, perike, plaštevi i zastrašujući kostimi. Sve je dozvoljeno!

Frankeštajnov Rođendan

Sigurno znaš za svjetski poznatu priču i film Frankenstein, koju je izvorno napisala Mary Wollstonecraft Shelley kad joj je bilo 21 godina. Naime na ovaj dan Frankenstein obilježava svoj rođendan, pa i to može biti jedna od dobrih ideja za temu za promociju. Konobari odjeveni kao Frankenstein stvorit će jezivu atmosferu.
Sto misliš o ideji za promociju tipa Funky Franky Noć i Dan?

promocija restorana barova za noc vjestica koktel

Ne Zaboravi Na Svoje Male Goste

Noć vještica je jedan od onih praznika u kojem djeca posebno uživaju, pa ako si vlasnik restorana ne zaboravi što sve možeš uraditi da privučeš djecu i njihove roditelje.
Tijekom dana, u periodu manje posjećenosti restorana organiziraj zabavu za mališane. Evo nekih ideja za ludu zabavu:

 • Osoblje u kostimima vještica ili zombija će biti pun pogodak. Djeca su luda za zastrašujućim likovima :).
 • Besplatno podijeli različite slastice, bombone i lizalice.
 • Ukrasi restoran mnoštvom narančastih i crnih balona.
 • Organiziraj natjecanje za izbor najbolje maske.
 • Zaduži jednog konobara ili konobaricu da ima ulogu animatora tijekom partija.
 • Da bi održali dječju pozornost na nivou organiziraj neku od zgodnih igara, poput igrica s balonima ili natjecanje u gađanju bundeva lopticama.
 • Koristi isključivo papirnato i plastično posuđe radi lakšeg pospremanja nereda.

promocija restorana barova za noc vjestica djeca

 • Ponudi jednostavan jelovnik te uobičajenim jelima s jelovnika podari neobična imena. Tako na primjer ako u ponudi imaš palačinke s čokoladnim preljevom, preljevom iscrtaj pauka te podari im novo ime “ Pukov omiljeni kolač”.
 • Organiziraj malu školu kuhanja jela za ovaj praznik za djecu i njihove roditelje i obavijesti polaznike tečaja putem svih raspoloživih medija.

Organizacija Nezaboravne Večeri u Tvom Baru

Odrasli, baš kao i djeca uživaju u prerušavanju i različitim igrama tijekom ovog praznika. Poznajem mnoge koji se spremaju čak i mjesec dana unaprijed za ovu noć.
Ponudi nešto više od natjecanja kostima.

 • Ugosti poznate muzičare ili DJ eve.
 • Ples sexy vještica pokrenuti će i one najuštogljenije goste.
 • Ponudi kupone za Noć Vještica
 • Dogovori partnerstvo sa predstavnicima popularnih brendova da podrže promocijske aktivnosti tijekom ove noći. Ovdje ne mislim samo na brendove različitih pića nego i na dućane kostima. Uspostavi partnerske odnose te razmijenite kupone.
 • Organiziraj koktel party, a koktele ponudi po promotivnim cijenama.

promocija restorana barova za noc vjestica kokteli

 • Na ulazu u tvoj restoran ili bar ugosti proročicu koja će odmah na ulazu proricati …. možda dobru zabavu?
 • Pošalji email pozivnice za zabavu.
 • Promoviraj svoju ponudu putem društvenih mreža.

Noć Vještica je dječji praznik ali i dobra poslovna prilika. Oslobodi dijete i kreativnog monstera u sebi. Pazi na detalje, al ne kalkuliraj manje.

Sretna Noć Vještica! Dobru zabavu želim! 

Autor: , piše i dijeli kreativne ideje kako unaprijediti poslovanje u ugostiteljstvu.Dio POS Sector tima s vise od 10 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu.

comments powered by Disqus
Pratite nas na Google+ Učitavam...